«De reddet mitt liv, og det er jeg evig takknemlig for.»
«De reddet mitt liv, og det er jeg evig takknemlig for.»

SVEIN INGE LUNDLI

Jeg har opplevd mye opp gjennom livet mitt. Jeg har slitt med alkoholproblemer lenge. Jeg er blitt ufør på grunn av store ryggproblemer, har hatt betydelige økonomiske problemer og mistet kontakten med mine barn. Jeg har kjent på skammen over dette og fikk etter hvert sosial angst og ville ikke treffe andre mennesker. Jeg isolerte meg.

Ensomhet er en farlig sykdom. Og når alkoholen styrer livet ditt er det fare på ferde. Både familie og venner ga meg mer eller mindre opp. Sitter man heime, helt uvirksom, og tenker at ingen liker deg, ingen ønsker å ha kontakt med deg, og man produserer flere problemer for sine nærmeste enn hva man klarer å rydde opp i… så det smalt, en kveld i oktober. For å spare mine nærmeste for den smerten jeg hadde påført dem, og meg selv, hadde jeg kun én tanke i hodet, og det var at jeg ikke ville leve lenger.

Heldigvis fikk jeg hjelp av en psykolog på Stokmarknes DPS. Han gjorde alt rett. Selv om jeg fortsatt var langt nede i kjelleren begynte jeg å høre på ham. Etter noen dager bestemte jeg meg for at jeg ville gi livet en sjanse til. På Stokmarknes DPS følte jeg meg trygg. Jeg har stor respekt for de menneskene som jobber der, men jeg skulle ønske flere mennesker kunne oppleve å få samme hjelpen som jeg har fått. De reddet mitt liv, og det er jeg evig takknemlig for.