«Det å kunne dele, føle seg forstått og respektert, har vært, og er fortsatt viktig.»
«Det å kunne dele, føle seg forstått og respektert, har vært, og er fortsatt viktig.»

OLE-MARIUS JOHNSEN

Jeg har slitt med en konstant indre smerte, vond som en vrikket ankel, over flere år. Man føler seg lammet, vil isolere seg, ikke snakke med noen eller bli sett. Du vil i alle fall ikke dele noe med dine familiemedlemmer, fordi du tror de ikke vil skjønne noen ting. Du holder det inni deg over mange år. Jobber hardt og engasjerer deg for å ha distraksjoner, men en dag sier det stopp. Hodet og kroppen har fått nok. Det blir en kollaps. Overstrømmet av fortrengte følelser som plutselig gir uttrykk i panikk, angst og fysisk uro. Hva gjør du nå?

Første gang dette skjedde hadde jeg noen venner rundt meg som gjorde det riktige. De ringte etter hjelp, og jeg ble hentet av ambulansen. Det var starten på en vond prosess, men også en prosess som har holdt meg i live. Jeg lærte å sette ord på mine følelser, reflektere over dem, og bearbeide traumer slik at jeg kunne fungere i hverdagen.

Det er fortsatt vanskelig, og livet har nesten vært slutt flere ganger. Men mine livbøyer har vært personen i andre Det å kunne dele, føle seg forstått og respektert, har vært, og er fortsatt viktig.enden av hjelpetelefonen, sykepleieren, legen og psykologen. Disse personene finnes for deg."